Running Eggplant Functional in Virtualised environment

Having some possible issues with running Eggplant Functional in a totally virtualised environment, Eggplant functional running from a VM, the SUT is VM and the systems that the SUT is interfacing to are all VM's. The engineer is reporting to me that the machine running Eggplant Functional is maxing out the cpu and ram allocations intermittently is this normal?

The eggplant Functional machine is allocated a twin core 2.3ghz processor and 12gb of ram. The cores are very uneven though core1 is constantly at 90% and core2 is only reaching about 30%.

we are seeing that the script running against the SUT is sometimes missing clicks on buttons and into text fields for data entry and then failing.

Comments

  • EggplantMattEggplantMatt ForumAdmin admin
    We'd need more information. There's no particular known issue that causes the behavior you describe. Which version of eggPlant Functional are you running?
    we are seeing that the script running against the SUT is sometimes missing clicks on buttons and into text fields for data entry and then failing.

    This generally means that the events are happening too fast for the SUT to process accurately. You should start by slowing down the mouse clicks by increasing the mouseClickDelay setting.
  • We are running a Virtual environment and you will need to put in wait statements. The scripts run faster than the virtual environment
  • The solution that is working so far for the missed clicks, is lots and lots of repeat loops ie

    repeat x times
    click "something"
    if expected action happened then
    exit repeat
    end if
    end repeat
Sign In or Register to comment.